Zwolle

Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel, is een stad met een rijke historie. De oorspronkelijke handelsstad is ontstaan dankzij de ligging aan verschillende waterwegen. De levendigheid die bij de handel hoort is nog steeds een van de kenmerken van Zwolle.

De historische Hanzestad ademt een en al sfeer uit. De binnenstad heeft karakteristieke gevels en wordt omgeven door een stervormige stadsgracht en stukken overgebleven verdedigingsmuur. Ook vind je er de enige overgebleven poort uit de stadsmuur, de Sassenpoort. Deze poort had een plek in de stadsmuur die het centrum van Zwolle in de 15e eeuw omringde.

Van verre afstand valt de 75 meter hoge Peperbus al op. Deze toren hoort bij de Basiliek van 'Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming' op de Ossenmarkt in het centrum van Zwolle. De Peperbus is te beklimmen en geeft een prachtig uitzicht over de stad. 

Zwolle biedt alles wat een eigentijdse stad moet hebben. Een ruim winkelaanbod, uitstekende hotels, restaurants en internationaal aansprekende culturele voorzieningen. Van welke vorm van kunst of cultuur je ook houdt, Zwolle heeft het! Het culinaire aanbod mag gerust veelzijdig en hoogstaand genoemd worden. Met een verscheidenheid aan internationale keukens en maar liefst vijf Michelinsterren binnen haar stadsgrenzen is Zwolle met recht een culinaire hotspot te noemen.