Peppers Unlimited BV

Peppers Unlimited B.V. is een moderne kwekerij van Wilbert en Margriet van den Bosch, van 13.5 hectare (ongeveer 27 voetbalvelden groot). Hier worden gele en rode paprika’s geteeld. Op jaarbasis produceren wij ongeveer 28 miljoen paprika’s, op de meest duurzame wijze mogelijk. Zo zijn wij Milieukeur, Global-Gap/GRASP (onder meer sociaal keurmerk), en hygiënecode maar ook In de IJsseldelta gecertificeerd, en produceren wij met maximale inzet van biologische bestrijders (beestjes tegen beestjes) in plaats van gewasbeschermingsmiddelen. Ook telen wij los van de grond, en recirculeren we het gietwater. Hierdoor belasten wij het milieu niet met meststoffen.

De benodigde warmte voor onze paprikateelt is restwarmte van elektriciteitsproductie die we voor het elektriciteitsnet opwekken. Op een oppervlakte van 59.000 meter werken wij daarnaast innovatief met toepassing van 7.000 lux groeilicht in de donkere perioden van het jaar.

De kwaliteit van de vruchten blijft gewaarborgd door minimale valhoogtes. Daarnaast maken onze medewerkers gebruik van de laatste arbeid verlichtende hulpmiddelen. Wat betreft verpakkingen kunnen wij de klanten op hun wenken bedienen. Of zij nu paprika’s in kisten of in een speciale doos wensen, op bestelling is alles leverbaar, in diverse maten en/of gewichten. Hiervoor hebben wij de beschikking over onze eigen sorteermachine die desgewenst op maat en/of gewicht kan sorteren. Onze paprika’s kunt u over de gehele wereld tegenkomen, de afzet van onze producten verloopt via telerscoöperatie Harvest House.

Met ons tuinbouwbedrijf hebben we al 25 jaar paprikateeltervaring, en zijn we sinds 2005 gevestigd in de Koekoekspolder in IJsselmuiden (OV). Dit is een zeer duurzaam tuinbouwgebied met traditie in de IJsseldelta tussen Zwolle en Kampen dat al lange tijd bestaat. Vanaf 2008 heet onze onderneming Peppers Unlimited B.V.

Tussen half november en begin december worden de 310.000 plantjes geplant waar we dan pas in januari uit de belichte kas en in maart de eerste gele en rode paprika’s van kunnen gaan oogsten. Kijk ook op www.gelepaprika.nl.

Peppers Unlimited BV is een dochteronderneming van W&M van den Bosch Holding BV.

Peppers Unlimited BV