Streekproducten

Vind hier het lekkerste aanbod van streekproducten uit de IJsseldelta. Dat wordt smullen.

Bezoek onze webshop

Waar kunt u streekproducten kopen?

Denk aan...

Aardbeienkwekerij Kalter - Streekproducten

Aardbeienkwekerij Kalter - De Moestuin van de familie Richard en Annet Kalter is een moderne aardbeienkwekerij onder glas. Het bedrijf produceert van half maart tot half januari gezonde en smaakvolle aardbeien van hoge kwaliteit, voor binnen en buitenland. De aardbeien worden speciaal gekweekt met revitaliseert water.

Bekijk dit item

Boer Pelleboer - Streekproducten

Op zaterdag 10 mei 2010 werd de allereerste skybox in de stal van boerderij Polderzicht van de familie Pelleboer in gebruik genomen. Onder grote publieke belangstelling verrichtten gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel en wethouder Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle de officiële opening.

Bekijk dit item

Boerderijwinkel Vahl - Streekproducten

Boerderijwinkel Vahl, gevestigd aan de Grafhorsterweg in IJsselmuiden is van oudsher een familiebedrijf. Boerderij 'Stoevezandt' is heden ten dage nog altijd dubbel bewoond! Al sedert 1895 kwam Anthoni Cornelis Vahl met zijn gezin naar IJsselmuiden en vestigde zich op de 'Stoevezandt'. Al zes generaties staat het bedrijf in IJsselmuiden bekend om eieren, groenten, aardappelen en diverse streekproducten.

Bekijk dit item

Campereilander Kaas

Authentiek en Ambachtelijk Campereilander kaas staat voor kaas dat uitsluitend is gemaakt van melk afkomstig van het melkveebedrijf Mts. Schutte-Steenbeek op het Kampereiland. De vruchtbare kleigronden waarop de koeien van het Kampereiland lopen, zijn ontstaan uit de voormalig Zuiderzee met zout water. De mineralensamenstelling van de kleigrond beïnvloedt de kaaskwaliteit positief, net als veel weidegang en dat proef je. De romige Campereilander kaas smaakt anders dan anders.

Bekijk dit item

De Vreugdehoeve - Steekproducten

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde.

Bekijk dit item

Erf-1 Melkveehouderij en Zuivelverwerking - Streekproducten

Op ERF 1 staat de kringloop van de natuur centraal. Onze koeien lopen een groot deel van het jaar buiten en ’s winters staan ze in de stal, waar ze voedzaam hooi krijgen van eigen bodem. De melk wordt op de boerderij op ambachtelijke wijze verwerkt tot biologische zuivelproducten en kaas. Verser en puurder kun je het niet krijgen. En dat proef je! 

'Boeren met de wetenschap van morgen en de smaak van vroeger!'

Bekijk dit item

Peppers Unlimited BV

Peppers Unlimited B.V. is een moderne kwekerij van Wilbert en Margriet van den Bosch, van 13.5 hectare (ongeveer 27 voetbalvelden groot). Hier worden gele en rode paprika’s geteeld. Op jaarbasis produceren wij ongeveer 28 miljoen paprika’s, op de meest duurzame wijze mogelijk. Zo zijn wij Milieukeur, Global-Gap/GRASP (onder meer sociaal keurmerk), en hygiënecode maar ook In de IJsseldelta gecertificeerd, en produceren wij met maximale inzet van biologische bestrijders (beestjes tegen beestjes) in plaats van gewasbeschermingsmiddelen. Ook telen wij los van de grond, en recirculeren we het gietwater. Hierdoor belasten wij het milieu niet met meststoffen.

Bekijk dit item

Scharrelkippenboerderij Van den Heuvel

"Dit project levert een belangrijke bijdrage aan nog meer recreatievoorzieningen in de Polder Mastenbroek en geeft een versterking aan de poldereconomie", aldus Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel bij de feestelijke opening (2010) van de kippenskybox bij Scharrelkippenboerderij Van den Heuvel in Mastenbroek. "En zo is het maar net!"

Bekijk dit item

Streekkraam 't Rechterveld

Bij ons in de streekkraam kunt u terecht voor aardappelen, rundvlees, groente, fruit en diverse (h)eerlijke streekproducten. Op donderdag staan wij op het Markeresplein in IJsselmuiden en op vrijdag staan wij bij Penningkruid in Kampen. Beide dagen kunt u ons hier vinden van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Bekijk dit item

Vleesboerderij Van der Weerd

Welkom bij Vleesboerderij van der Weerd, gevestigd aan de Wolfshagenweg 2 in de Polder Mastenbroek. Maak kennis met heerlijke kwaliteitsvlees uit het Nationaal Landschap IJsseldelta. Vleeswinkel Van der Weerd verkoopt diverse soorten vlees. Alles vers ingevroren en vacuüm verpakt.

Bekijk dit item