Eten & Drinken

Heerlijke verwennerij voor de smaakpapillen. Niet alleen keuze uit vele verschillende restaurants, lunchrooms en cafés, maar ook vele culinaire verrassingen en verschillende internationale keukens. Waan je even in het Oosten door bijvoorbeeld heerlijk te wokken of maak een uitstapje naar Mexico, de IJsseldelta biedt meer dan alleen Hollandse pot..

Aan topkwaliteit ook geen gebrek met meerdere kwalitatief hoogstaande restaurants. Een lekker biertje drinken kan natuurlijk ook in één van de gezellige kroegen of in een grotere uitgaansgelegenheid, aan jou de keuze. Voor elke smaak een heerlijke oplossing. In het menu hieronder vind je verschillende categorieën.

Waar kunt u eten en drinken?

Denk aan...

Aan boord bij Rederij Havana smaakt het leven goed!

Rondvaarten, boottochten en activiteiten in Kampen

Havana ligt in Kampen! Een echte aanrader voor wie zorgeloos en bourgondisch wil genieten op het water. We werken zoveel mogelijk met de heerlijke streekproducten uit de IJsseldelta, bijvoorbeeld bij onze borrelboot en lunchboot! Maar vergeet ook de lokaal geproduceerde sigaren niet. Bij ons kun je ze zelf leren maken en roken! De Havana betekent varen zoals het eigenlijk bedoeld was, comfortabel, sfeervol, ontspannen en feestelijk. De IJsseldelta is een rivierdelta, die je het beste kunt beleven vanaf het water!

Bekijk dit item

Aardbeienkwekerij Kalter - Eten & Drinken

Aardbeienkwekerij Kalter - De Moestuin van de familie Richard en Annet Kalter is een moderne aardbeienkwekerij onder glas. Het bedrijf produceert van half maart tot half januari gezonde en smaakvolle aardbeien van hoge kwaliteit, voor binnen en buitenland. De aardbeien worden speciaal gekweekt met revitaliseert water.

Bekijk dit item

Bezoekerscentrum

In 1999 is naast het gemaal een bezoekerscentrum gebouwd met een verrassende ligging en vormgeving. Het biedt onderdak aan een permanente en een jaarlijks wisselende expositie over de waterkundige geschiedenis van het gebied en zijn inwoners. Dit wordt aangevuld met een video- en diapresentatie. Aan de balie zijn posters en voorlichtingsmateriaal te verkrijgen.
In de koffiehoek kunt u niet alleen iets drinken, maar ook genieten van het unieke uitzicht over de aanliggende kolk en de polder Mastenbroek.

Bekijk dit item

De Vreugdehoeve - Eten & Drinken

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde.

Bekijk dit item

Eetgelegenheid De Pompe

Eetgelegenheid De Pompe, gevestig op de Kamperzeedijk, bestaat uit een eetcafé en een cafetaria en is gelegen midden in het Nationaal Landschap IJsseldelta. De Pompe, zoals de naam al zegt, is ontstaan vanuit een benzinestation, maar is nu een geliefde rustplek langs fiets- en motorroutes waar je heerlijk kan eten en drinken tegen een betaalbare prijs.

Bekijk dit item

Lunchcafé Villa Suikerberg

Lunchen en meer ....

Prachtig gelegen aan de stadgracht, direct naast museum De Fundatie.

Bekijk dit item

Uitgekookt - Eten & Drinken

Op zoek naar verse Maaltijden of Catering tegen een betaalbare prijs? Dan bent u bij Uitgekookt aan het juiste adres!

Bekijk dit item

Zorgboerderij De Pieperhoeve

Tot het jaar 2000 was boerderij de Pieperhoeve, gevestigd aan de Slaperdijk, een melkveehouderij, maar sedert de eeuwwisseling heeft de Pieperhoeve de bedrijfvoering aangepast en is overgestapt op zoogkoeien en schapen. Vanaf mei 2004 werd de boerderij officieel benoemd tot erkend zorgboerderij.

Bekijk dit item