Boer Pelleboer - Er op uit!

Op zaterdag 10 mei 2010 werd de allereerste skybox in de stal van boerderij Polderzicht van de familie Pelleboer in gebruik genomen. Onder grote publieke belangstelling verrichtten gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel en wethouder Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle de officiële opening.

Vanuit de skybox kan de koeienstal van boven worden bekeken. Tevens is er een loopbrug door de stal gerealiseerd, die leidt naar een uitkijkpost, van waaruit de weidsheid van het Nationaal Landschap IJsseldelta kan worden bewonderd. In de uitkijkpost staan kijkers, waarmee vogels kunnen worden gespot.

Het is de bedoeling dat de skybox wordt opgenomen in het programma van de Tour de Mastenbroek, die over enige tijd van start gaat. Dit is een ontdekkingstocht door de polder, met in het programma o.a. een bezoek aan een theeschenkerij op het Asjesgoed, kippen spotten in de skybox bij de familie Van den Heuvel, genieten van de koeien en het uitzicht in de skybox en loopbrug op boerderij Polderzicht en een workshop koeschilderen bij de Geallery.

"Een prachtig initiatief dat ervoor zorgt dat het Nationaal Landschap nog beter beleefbaar wordt voor bezoekers."

www.polderzichtmastenbroek.nl

Boer Pelleboer