Er op uit!

Vervelen in de IJsseldelta? Nergens voor nodig, er is altijd wat te beleven!.

Fiets, vaar of wandel door de IJsseldelta en ervaar wat er zo uniek is aan dit gebied. Neem een sprong in het diepe in één van de zwembaden, bekijk een spannende film of ga naar een mooi museum. Hieronder staan vele leuke activiteiten! 

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bij de Tourist Info's in de IJsseldelta is nog meer informatie te verkrijgen.

Waar kunt u er op uit?

Denk aan...

Aktief kanovaren met Ontdek & Doe!

Ontdek per kano de pracht van het Nationaal Landschap IJsseldelta en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult komen. Door te kanovaren komt u in de mooiste natuurgebieden in en rondom de Polder Mastenbroek. Kanovaren tussen de weilanden van Mastenbroek, midden in het Nationaal Landschap is een aparte belevenis. De sloten liggen recht tussen de weilanden waar de agrariërs hun bedrijf hebben al kronkelend tussen de weilanden kom je veel natuurschoon tegen. Nu ook in Zwolle mooie kano routes. zie

Bekijk dit item

Actief zeilen of een ontspannen rondvaart? Het kan in Kampen!

Hanzestad Kampen, onlosmakelijk verbonden met water. En wat is er leuker dan het mooiste stadsfront van Nederland en de IJsseldelta vanaf het water te bekijken tijdens een rondvaart? RondvaartKampen, trots op haar historische thuisbasis, biedt tal van mogelijkheden voor een ontspannen uitje op het water rondom Kampen.

Bekijk dit item

Actieve en recreatieve groepsuitjes in Kampen

Bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag?

U komt met een groep naar onze mooie IJsseldelta en wilt graag uw bezoek uitbreiden met een leuke activiteit. Wij bieden u de mogelijkheid om de IJsseldelta eens goed te verkennen!

Bekijk dit item

Allemaal varen met Rederij Havana!

BBQboot, tapasboot, lunchboot, borrelboot, picknickboot, huwelijksboot en meer dan tien andere leuke mogelijkheden! Havana ligt in Kampen! Een must voor iedere groep die bourgondisch wil genieten op het mooie vaarwater in de IJsseldelta. De Havana betekent varen zoals het eigenlijk bedoeld was, comfortabel, sfeervol, ontspannen en feestelijk. Not too chic, not too shabby.

Bekijk dit item

Boer Pelleboer - Er op uit!

Op zaterdag 10 mei 2010 werd de allereerste skybox in de stal van boerderij Polderzicht van de familie Pelleboer in gebruik genomen. Onder grote publieke belangstelling verrichtten gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel en wethouder Erik Dannenberg van de gemeente Zwolle de officiële opening.

Bekijk dit item

Boogschietarrangement met culinaire afsluiting

Boerendiekhuus: actief en eten

Bekijk dit item

De Geallery

Schilderes Gea Kok opende de deuren van haar galerie in 2007. Op verschillende zaterdagen in het jaar houdt de Geallery 'open huis'. Hierbij is het mogelijk olieverfschilderijen te komen bekijken van haar hand, op de verbouwde deel van haar woonboerderij aan de Nieuwe Wetering in de Polder Mastenbroek, gelegen in het hart van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Voor de openingstijden en datums van het 'open huis', zie de website van de Geallery.

Bekijk dit item

De Vreugdehoeve - Er op uit!

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen. Gelegen net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Dit is in het gebied vlakbij de IJssel in Spoolde.

Bekijk dit item

Erf-1 Melkveehouderij en Zuivelverwerking - Er op uit!

Zelf zien waar de melk vandaan komt?

Op Erf-1 kun je het verhaal achter het product beleven. Neem een kijkje in onze stal en geniet van het buiten zijn. Gelegen nabij de Mandjeswaardbrug aan de Goot en het Ganzendiep ruik je het platteland, zie je het weidse uitzicht en luister je naar de stilte van de natuur.

Bekijk dit item

Gemaal Kampen

Gemaal Broeken en Maten in Kampen is anno 2010 een werkend monument, echter sedert vele jaren niet meer inzetbaar. Daarnaast draagt het gemaal de erkende titel ‘Het langst werkend gemaal van Overijssel’. Gemaal Broeken en Maten startte haar bedrijvigheid in 1865 als stoomgemaal en werd in het jaar 1928 verbouwd tot een elektrisch gemaal voor de gemeente Kampen.

Bekijk dit item

Het Kamper Riet

Ons melkveebedrijf Het Kamper Riet is gelegen in de polder de Pieper aan het eind van de rivier de Goot, aan de rand van het Zwarte Meer.

Bekijk dit item

High tea op Zwolse gracht

Dit moet u een keer gedaan hebben! Gezellig samen van een high tea genieten, terwijl u ronddobbert op de Zwolse Stadsgracht. Het ultieme zomergevoel!

 

Bekijk dit item

Knotshockey-arrangement met culinaire afsluiting

Boerendiekhuus: sportief en eten

Bekijk dit item

Museum Schoonewelle

Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht bevindt zich binnen het gebouw De Sluuspoort.

Bekijk dit item

Stichting tot behoud van Kamper Botters

De Stichting tot behoud van Kamper Botters heeft als doel het herstellen en in ere houden van Kamper visserijvaartuigen als bijdrage tot behoud van het cultureel erfgoed van de stad Kampen in het algemeen en als tastbaar bewijs van haar historische betekenis als visserijstad in het bijzonder.

Bekijk dit item

Stoomgemaal Mastenbroek (d‘Olde Mesiene)

Zelfs vanuit het buitenland komen toeristen een bezoekje brengen aan de Kamperzeedijk vanwege d'Olde Mesiene zoals de Zeediekers het Oude Stoomgemaal noemen.

Bekijk dit item

Tour de Mastenbroek

Mastenbroek: excursie skybox scharrelkippen, eten, excursie melkrobot Polderzicht, koeschilderen

Bekijk dit item

Wandelarrangementen Boerendiekhuus

Het Boerendiekhuus biedt verschillende wandelarrangementen aan in combinatie met andere ondernemers uit de IJsseldelta. Een unieke manier om de IJsseldelta wandelend te ontdekken!

Bekijk dit item